tibb

تقسیم بندی غذا در طب ایرانی

به نام خدا


در طب ایرانی خوراکیهایی که نقش غذایی داشته اند به 3 دسته تقسیم می شدند: 

غذای مطلق، غذای دوایی و دوای غذایی. 


غذای مطلق غذایی است که تقریبا تمام آن جذب شده و قابلیت تبدیل به بافتها و ذخایر غذایی را داشته باشد و تغییری در مزاج ایجاد نکند


غذای دوایی و دوای غذایی خوراکیهایی هستند که گرچه قسمتی از آنها به عنوان غذا جذب شده و ماده اولیه بافتها و ذخایر غذایی قرار می گیرد ولی بخشی از آنها جذب نشده یا در صورت جذب شدن قابلیت تبدیل ندارد و در بدن ایجاد تغییرات مزاجی می کند و می تواند بدن را از حالت تعادل خارج کند


اکثر میوه ها و خوراکیهای گیاهی یا از دسته غذاهای دوایی هستند یا از دسته دوای غذایی. و مداومت در خوردن این خوراکیها منجر به تغییرات مزاجی و خروج از حالت اعتدال می گردد.


خرما از میوه هایی است که به غذای مطلق نزدیک است و می توان بر خوردن آن مداومت کرد منتها با همان شرطی که 

ساکنان شهرهایی که خوردن خرما جزئی از عادت روزانه مردم است؛ یعنی همان شهرهای خرماخیز .


مقاله انتخابی 

نویسنده مقاله : محمد علی زارعیان


اناهیتا
۱۳ اسفند ۹۵ , ۲۲:۳۲
سلام 
مطلب خوبی بود 
اطلاعات خوبی داد به من :)
نگاه تازه
۲۸ بهمن ۹۵ , ۱۸:۳۳
ممنون از مطالبتون
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
طب ایرانی راهی به سوی افق های تازه
نویسندگان
پیوندهای روزانه
Designed By Erfan Powered by Bayan